Kundeservice: 22 38 38 78

Hvad er hydrolyseret marine kollagen-peptider?

Vi får ofte spørgsmål om, hvad det vil sige at vores marine kollagen er hydrolyseret – og om det overhovedet er bedre end andre typer kollagen? Men før jeg besvarer det spørgsmål, så lad os starte med at se på, hvad kollagen overhovedet er – og hvorfor det ikke er lige meget hvor kollagen kommer fra.

Hvis du allerede ved hvad marine kollagen er, og bare gerne vil have svar have svar på hvad hydrolyseret betyder, så kan du springe til bunden af artiklen.

Hvad er kollagen?

Kollagen er det mest almindelige protein i kroppen, og findes i alt fra knogler, hud, brusk, blodkar og tandkød. Ordet stammer fra det græske ord “kólla”, som betyder lim.

Kroppen danner selv kollagen, men i takt med alderen producerer kroppen mindre og mindre. Faktisk falder produktionen allerede med 1-2% om året fra 25-30-årsalderen. Det kan man se ved at huden gradvist bliver mindre fast og smidig. Det er grunden til at vi danner rynker.

Den gode nyhed er, at det sandsynligvis er muligt at øge kroppens kollagenniveau, enten ved at spise kollagenrig mad – eller tage tilskud, der bidrager til produktionen.

Nutrinic Kollagen+ indeholder udover kollagenpeptider også C-vitamin og zink. Vitamin C bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder. Zink bidrager til at vedligeholdes af normal hud, hår og negle. Kollagen bidrager til at reducere dybden af rynker og øge hudens elasticitet, fasthed og glød.

Det er ikke lige meget hvor kollagen kommer fra

Der findes mange typer af kollagen og endnu flere kilder, der alle har deres egne egenskaber og kvaliteter. Derfor er det ikke lige meget, hvor den kollagen, du indtager, kommer fra.

To af de mest almindelige kilder til kollagen er bovine og marine. Bovine kollagen stammer fra kvæg, og marine stammer fra fisk.

Der er flere fordele ved marine kollagen, som vi har skrevet nærmere om i vores indlæg “Er kollagen fra fisk (marine) bedre end kollagen fra kvæg (bovine)?

Her vil jeg blot nøjes med at nævne to gode grunde til at vælge marine kollagen:

 • Marine kollagen har høj optagelighed
 • Bedre for klimaet: produktion er generelt mindre belastende

Hvad vil det sige at kollagen er hydrolyseret?

Når kroppen skal optage proteiner (herunder kollagen) er det en fordel at proteinet er så småt som muligt. Det gør det lettere for kroppen at optage proteinet.

Derfor er kollagen-proteinerne i Kollagen+ spaltet i mindre aminosyrekæder via en process, der hedder hydrolysering. De fragmenterede aminosyrerkæder kaldes peptider.

Så når vores kollagen-peptider er hydrolyseret betyder det ganske enkelt, at de i forvejen små proteiner er nedbrudt i endnu mindre dele, der gør det lettere for kroppen at:

 1. Opløse og fordøje kollagenpulveret
 2. Optage kollagen-peptiderne i kroppen

  Kurv Luk
  Din kurve er tomGå til shop
   Beregn fragt
   Anvend rabatkode
   Menu
   Luk