🎉 Kollagen+ vinder Danish Beauty Award 2021 🎉

Er kollagen fra fisk (marine) bedre end kollagen fra kvæg (bovine)?

Der findes mange typer af kollagen og endnu flere kilder, der alle har deres egne egenskaber og kvaliteter. Det kan være svært at danne sig et overblik over alle mulighederne og forskellene på kollagenprodukter. Derfor har vi skrevet denne guide.

Forskellen på bovine og marine kollagen

To af de mest almindelige kilder til kollagen er bovine og marine. Og lad os starte med den mest åbenlyse forskel: marine kollagen stammer fra fisk og bovine kollagen stammer fra kvæg:

 • bovine: kollagen udvundet fra kvægs hud og knogler
 • Marine: kollagen udvundet fra fiskeskind og ben

Men hvad betyder det overhovedet for dig, og hvorfor har Nutrinic valgt marine kollagen til Kollagen+?

Marine kollagen har en bedre sammensætning af kollagentyper

Den mest almindelige kollagentype i kroppen er Type 1. Type 1 udgør cirka 80% af kollagen i huden1. Men kroppens naturlige produktion af type 1 kollagen falder fra cirka 25-30-års alderen, hvilket bidrager til at vi udvikler rynker. Det er med andre ord type 1 kollagen, der holder huden fast og spændstig.

Bovine kollagen indeholder både type 1 og type 3 kollagen, mens marine kollagen udelukkende indeholder type 1 kollagen.

Det betyder, at marinekollagen i sin struktur minder mere om hudens egen kollagen, og derfor er det ideelt til at opfylde din huds kollagenbehov.

Marine kollagen optages bedre i kroppen

Kollagen fra fisk består af mindre protein-peptider end kollagen fra bovine kilder. Jo mindre en protein-peptide, jo bedre optagelse i kroppen. Faktisk er marine kollagen 1,5x mere optageligt i kroppen end bovine kollagen2.

Du får med andre ord "mere for pengene", når du bruger kollagen fra fisk, da den øgede biotilgængelighed betyder, at kroppen kan optage mere af den kollagen, som du indtager.

Kollagen-peptider, som du finder i Kollagen+, er også blevet hydrolyseret, hvilket betyder at de i forvejen små peptider er blevet delvist nedbrudt, så de er endnu lettere for kroppen at fordøje og optage.

Marine kollagen er bedre for klimaet

Selvom kollagen fra fisk og kvæg ofte begge udvindes af overskudsproduktion er der stor forskel på, hvor meget CO2 de respektive produktioner udleder undervejs.

Kvægproduktion og landbrug står for cirka 25% af landbrugets CO2 udledning i Danmark3.

Fiskeproduktion frigiver generelt langt mindre drivhusgas end de fleste kødprodukter, og har derfor også en lavere klimaudledning.

Der er forskel på fiskeproduktion

Men ikke alt fiskeproduktion er bæredygtigt. Størstedelen af den vilde fiskebestand bliver i dag fuldt udnyttet eller endda overfisket. De fleste producenter kan kun spore deres produkter tilbage til deres forarbejdningsanlæg, men har ingen kontrol over hvordan, og hvor fisken er fanget.

Derfor sætter Nutrinic også meget høje standarder til vores produktion. Faktisk stammer råvaren i Kollagen+ fra verdens eneste ASC-certificerede kollagenproduktion. Det betyder i praksis at vi kan spore vores produkt helt tilbage til kilden og alle forarbejdningsprocesser undervejs. Det er din garanti for at råvaren i vores kollagenpulver både er bæredygtigt fremstillet og udelukkende kommer fra en enkelt kilde.

Rig på vigtige aminosyrer

Marine kollagen indeholder 8 ud af de 9 aminosyrer, der udgør et komplet protein inklusive glycin, prolin og hydroxyprolin. Netop de tre aminosyrer, der kendertegner kollagen.

Faktisk indeholder Kollagen+ mere prolin og hydroxyprolin end nogen anden marinekilde på markedet.

Marine kollagen opløses bedre i væske

På grund af de strukturelle forskelle i kollagen fra fisk og kvæg opløses marinekollagen bedre i væske end bovine kollagenkilder4. Du undgår altså klumper i væsken.

Fordele ved bovine kollagen

En fordel ved bovine kollagen er, at det er billigt at fremstille. Det gør det til en populær ingrediens i mange tilskud. Det er ganske enkelt billigere at fremstille kollagen fra kvæg end marine kollagen. Derfor er det også et godt alternativ til marine kollagen, hvis du gerne vil have et mere prisvenligt kollagentilskud.

Opsummering: marine kollagen vs bovine kollagen

Overnævnte grunde er stærke argumenter for at vælge marine kollagenpulver fremfor bovine eller andre kollagenkilder. Det er også af de overnævnte grunde, at Nutrinic har valgt at benytte marine kollagen i vores kollagenpulver.

Kollagenpeptiderne i Kollagen+ stammer fra bæredygtigt opdrættede, ferskvandsfisk af fødevarekvalitet. Hele produktionen er stabil og fuld sporbar takket være vores ASC-certificering. Kollagen+ er desuden tilsat C-vitamin og zink. Vitamin C bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder. Zink bidrager til at vedligeholde et normalt hår og normale negle.

Derfor skal du vælge marine kollagen:

 • Optages 1,5x bedre i kroppen end bovine kollagan
 • Er bedre for klimaet
 • Opløses bedre i væske
 • Unik aminosyreprofil og rig på antioxidanter
 • Opløses bedre i væske

 1. https://file.scirp.org/Html/13-2701752_61421.htm 

 2. https://benthamopen.com/contents/pdf/TONUTRAJ/TONUTRAJ-8-29.pdf 

 3. https://www.arla.dk/alle-artikler/pavirker-koerne-klimaet/ 

 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4519503/ 

Kollagen+ produktbillede

Kollagen+

Reducerer rynker og fine linjer indefra, så du kan få en glattere hud.

Relaterede indlæg

cross
  Kurv
  Din kurve er tomGå til shop
   Beregn fragt
   Anvend rabatkode