Bundene kan du sagtens bage dagen i forvejen og opbevare i en lufttæt beholder, men det er vigtigt, at du først laver din mango-creme lige inden servering, da de frosne mango stykker kan få cremen til at “smelte”, hvis der går for lang tid.
Ingredienser (12 stk)
Bunde:
- 12 dadler
- 100 g mandler
- Fedtstof til form
Mango creme:
- 250 g frossen mango
- 100 g philadelphia
- 0,5 tsk vanillepulver
- 1 brev Kollagen+
- Saften fra en kvart citron
Topping:
- 20 g Pistacienødder
- evt. citronskal
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader.
- I en minihakker eller lignende hakker du dadler (uden sten) og mandler til du har en ensartet masse.
- Tag dadelmassen op og tryk det sammen til en kugle. Rul derefter massen ud, så du nemt kan dele den i 12 lige store stykker. Rul stykkerne som kugler.
- Fordel dejen i en smurt silikoneform. Det gøres nemt ved at trykke kuglerne flade, så de fylder bunden i formene, men lad dem gerne gå lidt op ad kanterne så de bliver lidt som nogle små skåle, du kan også bruge fx. bunden af en krydderibøtte til at udforme skålen.
- Bag bundene i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter til de er lysebrune.
- Lad bundene køle helt af.
- Lige inden servering laver du din mango-creme. Den laves ved at blende mango, flødeost, vaniljepulver, kollagenpulver og lidt citronsaft.
- Fordel mango-cremen på de afkølede bunde ca. 1,5 tsk på hver.
- Pynt nøddetærterne med hakkede pistacienødder og evt. lidt revet citronskal