Ingredienser (12 stk)
Bunde
- 12 dadler
- 100 g mandler
- Fedtstof til form
Bær-creme
- 200 g frosne skovbær
- 200 g Philadelphia
- ½ tsk vanillepulver
- 1 brev Kollagen+
- Evt. citronskal og saft
- Topping: Jordbær, abrikos, granatæble
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Fjern stenene fra dadlerne.
- I en minihakker eller lignende hakker du dadler og mandler til du har en ensartet masse.
- Tag dadelmassen op og tryk det sammen til en kugle. Rul derefter massen ud.
- Skær 12 lige store stykker og rul dem til kugler.
- Fordel dejen i en smurt silikoneform. Det gøres nemt ved at trykke kuglerne flade, så de fylder bunden i formene, men lad dem gerne gå lidt op ad kanterne så de bliver lidt som nogle små skåle, du kan også bruge fx. bunden af en krydderibøtte til at udforme skålen.
- Bag bundene i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter til de er lysebrune.
- Lad bundene køle helt af.
- Lige inden servering laver du din bærcreme ved at blende frosne bær med ost, kollagen og evt. lidt citronskal og saft.
- Fordel ca. 1 tsk. af bærcremen på hver af de afkølede bund.
- Pynt nøddetærterne med udskåret jordbær, abrikos og granatæble.