I denne version har vi serveret grøntsager til, men du kan også sagtens vælge ris eller pasta som tilbehør. Denne vegetariske bolognese er super god til børn, da grøntsagerne bliver blendet, og man kan derfor ikke sortere grøntsagerne fra. Du kan evt. spare lidt på krydderierne, hvis den skal serveres for børn.
Ingredienser (2 personer)
- 1 løg
- 1 spsk olie
- Krydderier: 1⁄2 tsk chiliflager, 1⁄2 tsk. karry,1⁄2 tsk timian, 1⁄2 tsk oregano
- 1 gulerod
- 1 dl røde linser
- 2 dl vand
- 1 dåse hakket tomat
- 2 courgetter
- 500 g cherrytomater
- 2-3 fed hvidløg
- 1⁄2 rød chili
- 1 rød peberfrugt
- Frisk timian
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Svits løg i en gryde ved middelhøj varme sammen med krydderierne.
- Skær gulerødder i tern og kom i gryden.
- Skyl linserne grundigt inden du kommer dem i gryden sammen med vand og hakket tomat.
- Lad det simre ved middel varme, hold øje med at det ikke brænder på, tilsæt evt. ekstra væske.
- I et ildfast fad fordeler du cherry tomater, chili og peberfrugt. Hæld lidt olie og frisk timian over. Fadet med tomater skal have ca. 25 minutter i ovnen.
- Courgetterne skylles grundigt og laves til “pasta” – vi har brugt en spirelli skræller. Kom dem i en si og hæld kogende vand over. På den måde bliver de lidt lettere at spise uden at blive overkogt.
- Når linsegryden er kogt færdig, tages fyldet fra fadet op i gryden. Tag evt. lidt af tomaterne fra som du kan bruge til pynt ved servering.
- Du kan servere retten som den er, men vi foretrækker at bruge en stavblender, så sovsen får en ensartet konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Server retten med courgette-pasta, ovnbagte tomater og frisk timian på toppen.