Kundeservice: 22 38 38 78

Kollagenpulver hvor lang tid tager det før det virker?

Alle snakker om kollagen i øjeblikket, og nogle er naturligvis skeptiske over for om kollagen tilskud overhovedet virker. Så virker kollagenpulver og hvor lang tid tager det før du kan se resultater?

Doseringsbrev – lige til at tage med på farten

Hvad er kollagen?

Kollagen er et protein, der findes naturligt overalt i kroppen. Særligt i hud, sener, brusk og knogler. Faktisk udgør det en tredjedel af alle kroppens proteiner.

Ordet stammer fra det græske kólla, der betyder lim. Kroppen producerer selv kollagen, men allerede fra 25-årsalderen begynder kroppens egen produktion af kollagen at falde med 1-2% om året. Det synlige resultat af dette kan ses på huden, som bliver mindre spændstig og rynkerdannelse begynder.

Hvad siger studier om virkningen?

I takt med kollagens øgede popularitet som et tilskud, er der efterhånden lavet adskillige studier med kollagentilskud. Generelt peger studierne i retning af, at kollagen kan have en gavnlig effekt på rynkedybde, elasticitet og glød.

Studier har vist, at det er muligt at optage kollagen gennem fordøjelsessystemet. Enten i form af mad eller tilskud. Men kollagentilskud er ikke et målsøgende missil, der går direkte i huden. Præcis hvordan kroppen bruger den ekstra kollagen er meget svært at dokumentere. Derfor er der stadig brug for yderligere forskning for at fastslå præcis, hvordan kollagentilskud virker. Faktum er dog, at de studier, som er lavet, viser en positiv effekt på hudens udseende.

I et klinisk studie med kollagenpetiderne fra Kollagen+ viste deltagerne allerede signifikant forbedring i hudelasticitet, rynkedybde, glød og fasthed efter 6-8 uger, men afhængig af din alder, kost og øvrige livsstil kan der gå længere tid. Studiet, der er publiceret i det anerkendte videnskabeligetidsskrift Journal of Cosmetic Dermatology, forløb over 12 uger.

Læs mere om studiet og videnskaben bag kollagen

Så hvornår kan du se resultater med kollagenpulver?

De fleste begynder altså at se resultater efter 6-12 uger, men det er meget forskelligt fra person til person, og afhænger blandt andet af din alder og din krop. Derfor anbefaler vi, at du benytter kollagenpulver hver dag i 2-3 måneder, før du bedømmer effekten.

Husk at kroppen har brug for kollagen løbende, hvis du vil vedligeholde effekten. Hvis du stopper med at tage kollagen vil virkningen aftage med tiden.

  Kurv Luk
  Din kurve er tomGå til shop
   Beregn fragt
   Anvend rabatkode
   Menu
   Luk