Kollagenkage: 3-lags chokobidder
Kagen her skal ikke bages og den kan derfor hurtigt laves. Du kan variere karamellaget hvis du ønsker, og fx. tilsætte lidt kanel, citrusskal, eller rom-essens for at give kagen en anden smag.*
Ingredienser
Bund
- 100 g dadler
- 100 g mandler
Karamel-lag
- 100 g dadler
- 0.5 tsk kokosolie
- 1 spsk nøddesmør fx. mandel eller peanutbutter.
- 0.5 tsk vanillepulver
- 10 g Kollagen Pure
- evt. lidt kogende vand (alt efter hvor tørre dadlerne er)
Overtræk og topping
- 50 g mørk chokolade
- 9 valnødder
- Evt. en snert havssalt og citronskal
Sådan gør du
Blend mandler I en minihakker.
Udsten dadlerne og blend dem sammen med mandlerne. Tag et skærebræt eller en lille firkantet form. Kom bagepapir på.
Form massen sammen og placer den i formen – Ca. 1 cm. høj. Tryk med dine hænder. Sæt på køl mens du laver du det næste lag.
Det karamelligende lag laver du ved at blende dadler, kokosolie, nøddesmør, vanillepulver og kollagenpulver.
Hvis massen er lidt for hård eller usammenhængende, så tilsæt lidt kogende vand.
Når du har en ensartet masse fordeler du det jævnt over bunden og trykker det godt sammen.
Sæt på køl.
Smelt chokolade over vandbad og fordel på kagen. Pynt kagen med hele valnødder og sæt på køl.
Når chokoladen er størknet kan du skære den i passende stykker.
Opbevar på køl i en tæt beholder, hvis den ikke skal spises med det samme.