Kollagen Brownie
Vi synes den er lækker hvis chokolade-og nøddestykkerne er ret store, så derfor tilsætter vi dem først efter vi har blandet de første ingredienser. Hvis du ønsker at kagen skal være så fin som muligt, så er det bedre at hakke nødderne først, så massen bliver mere ensartet. Det er smag og behag!
Den er lækker med lidt syrligt tilbehør, vi har her blandet skyr med lidt friske hindbær, hvilket også giver skyren en fin lyserød farve.
Ingredienser
- 250 g dadler uden sten
- 2 æg
- 1 dl vand
- 2 spsk smagsneutral olie
- 2 spsk nøddesmør fx. mandel eller peanutbutter
- 50 g mandelmel
- 3 spsk kakao
- 20 g Kollagen Pure
- 1 tsk bagepulver
- 0.5 tsk vanillepulver
- En knivspids salt
- 100 g hakkede mandler
- 50 g mørk chokolade
- Servering: Skyr blandet med hindbær og friske bær/granatæblekerner.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader
Blend dadler, æg, olie, nøddesmør og vand i en foodprocesor eller lign.
Tilsæt de tørre ingredienser: mandelmel, kakao, bagepulver, vanillepulver, kollagenpulver og salt.
Hak chokolade og mandler i en minihakker eller med en kniv alt efter hvor store stykker du foretrækker – og tilsæt det til dadelmassen.
Kom dadelmassen i en form med papir ca. 20×20 cm.
Bages ved 200 grader i ca. 25-30 min. Du kan stikke i den med en kniv, men hver obs. på at du måske rammer den smeltede chokolade – du kan evt. ligge lidt staniol over, hvis ovnen bager for hårdt. (Bagetider er altid vejledende.)
Lad kagen køle af og server med skyr blandet med hindbær og friske bær.