De er perfekte som en lille snack, når man trænger til lidt sødt. De er nemme at have med på farten i en lille tæt beholder, som et lækkert mellemmåltid. Du kan lave dem i forskellige størrelser alt efter, hvad du foretrækker. Skal de bruges som et alternativ til slik/konfekt, kunne det måske være lækkert at lave dem mindre; på størrelse med en guldkaramel.
Disse kugler er naturligvis uden sukker og gluten ligesom Martines andre opskrifter.
Ingredienser (8 stk)
- 50 gram kokosmel
- 75 gram friske dadler (dem fra papæske)
- 1 tsk revet økologisk citronskal
- 5 gram Kollagen pure
- 30 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at riste kokosmel på en tør pande indtil det bliver gyldent og begynder at dufte. Sørg for at røre godt rundt i det, så det ikke brænder på. Kom det i en skål og lad det afkøle.
- Fjern herefter stenene fra dadlerne og kom dem i en minihakker.
- I minihakkeren tilsætter du herefter kokosmel, citronskal og kollagen pulver.
- Blend det hele godt sammen i minihakkeren, indtil du kan samle dejen med hænderne.
- Form dejen til 8 lige store kugler. Sæt dem evt. i fryseren, i mens du smelter chokoladen.
- Dyp bunden af hver kugle i den smeltede chokolade. Lad chokoladen størkne.
- Opbevar kokos citron kuglerne i køleskabet i en tætlukket beholder.