Ingredienser (4 personer)
1 spsk olie
1 stort løg
2 fed hvidløg
½ rød chili
Frisk ingefær (ca. 2 cm)
Krydderier: 0,5 tsk spidskommen, 1 tsk karry, 1 tsk kanel, 0,5 tsk chiliflager
140 g tomatpuré
2-3 gulerødder
1 rød peberfrugt
½ porre
6 dl vand
400 g røde linser
2 ds. hakkede tomater
Evt. 1 dåse kokosmælk
Salt og peber
Evt. limesaft
Topping:
30 g ristede mandler
100 g tomater
100 g sød kartoffel
½ porre
4 spsk yoghurt/creme fraiche
Lidt granatæblekerner
Frisk persille
Sådan gør du:
- Først svitser du løg, hvidløg og chili i lidt olie i en gryde.
- Tilsæt hakket ingefær og krydderier og lad det svitse lidt.
- Tilsæt tomatpure og rør det sammen.
- Skær gulerødder, porrer og peberfrugt ud og lad det svitse i gryden.
- Tilsæt vand, linser og hakket tomat – og lad det koge op.
- Lad det simre i ca. 20-30 min, pas på det ikke brænder på – tilføj evt. ekstra væske.
- Smag til med salt og peber.
Topping:
- Rist mandler på en tør pande.
- Det er lækkert at svitse lidt grøntsager på en pande som fx sød kartoffel, porrer og tomater som vi har brugt, det giver en dekorativ og smagfuld topping.
- Server den varme dahl med de svitsede grøntsager, samt en klat yoghurt. Du kan pynte med granatæblekerner, ristede mandler og frisk persille.