Kundeservice: 22 38 38 78

Indisk dahl

Er der noget mere efterårsagtigt end skønne smagfulde gryderetter, som man kan spise med en ske? Denne ret smager skønt – og alt efter smag kan man tilpasse, hvor stærk den skal være.  Denne dahl er skøn at spise som den ér, men den er også oplagt at bruge som fyld i madpandekager eller lasagne. Du kan også spise ris eller et stykke brød til.

Ingredienser (4 personer)

1 spsk olie
1 stort løg
2 fed hvidløg
½ rød chili
Frisk ingefær (ca. 2 cm)
Krydderier: 0,5 tsk spidskommen, 1 tsk karry, 1 tsk kanel, 0,5 tsk chiliflager
140 g tomatpuré
2-3 gulerødder
1 rød peberfrugt
½ porre
6 dl vand
400 g røde linser
2 ds. hakkede tomater
Evt. 1 dåse kokosmælk
Salt og peber
Evt. limesaft

Topping:
30 g ristede mandler
100 g tomater
100 g sød kartoffel
½ porre
4 spsk yoghurt/creme fraiche
Lidt granatæblekerner
Frisk persille


Sådan gør du:

  1. Først svitser du løg, hvidløg og chili i lidt olie i en gryde.
  2. Tilsæt hakket ingefær og krydderier og lad det svitse lidt. 
  3. Tilsæt tomatpure og rør det sammen. 
  4. Skær gulerødder, porrer og peberfrugt ud og lad det svitse i gryden.
  5. Tilsæt vand, linser og hakket tomat – og lad det koge op. 
  6. Lad det simre i ca. 20-30 min, pas på det ikke brænder på – tilføj evt. ekstra væske. 
  7. Smag til med salt og peber.

Topping:

  1. Rist mandler på en tør pande. 
  2. Det er lækkert at svitse lidt grøntsager på en pande som fx sød kartoffel, porrer og tomater som vi har brugt, det giver en dekorativ og smagfuld topping. 
  3. Server den varme dahl med de svitsede grøntsager, samt en klat yoghurt. Du kan pynte med granatæblekerner, ristede mandler og frisk persille.
    Kurv Luk
    Din kurve er tomGå til shop
      Beregn fragt
      Anvend rabatkode
      Menu
      Luk