Kundeservice: 22 38 38 78

Hvad indeholder kollagen pulver fra Nutrinic?

Et af de spørgsmål vi får rigtig ofte er hvad kollagen består/er lavet af. Nutrinic’s kollagenpulver indeholder kollagen fra fisk – også kaldet marine kollagen. Nogle varianter indeholder også andre vigtige vitaminer og mineraler for en flot hud.

Derfor skal du vælge kollagenpulver der indeholder kollagen fra fisk

Kollagenpulver kan udvindes fra forskellige kilder som f.eks. kvæg eller svin, men af flere årsager er kollagen fra fisk at foretrække:

 1. Kollagen fra fisk har en høj optagelighed
 2. Kollagen fra fisk består af type-1 kollagen som udgør 80-90% af kroppens samlede kollagenproteiner
 3. Mindre klimabelastende end andre kilder (hvis det stammer fra bæredygtigt fiskeri)

1. Kollagen fra fisk optages nemt i kroppen

Jo højere biotilgængelighed, jo mere af den kollagen du indtager optages i kroppen. Studie tyder på at kollagen fra fisk optages op til 1,5x bedre i kroppen end kollagen fra kvæg (bovine). Det betyder ganske enkelt at mere af den kollagen, du indtager bliver optaget i kroppen.

Kvinde hælde kollagenpulver op i et glas

Kollagen fra fisk består af type-1 kollagen som udgør 80-90% af hudens samlede kollagenproteiner

Der findes over 28 forskellige typer kollagen i kroppen. Den mest almindelige type er Type-1 kollagen, som udgør 80-90% af hudens samlede kollagenproteiner. Marine kollagen består udelukkende af type 1 kollagen. Med marine kollagen får du altså mest muligt type-1 kollagen. Kollagen fra kvæg indeholder typisk både type-1 og type-3, som findes i mindre omfang i huden.

Mindre klimabelastende end andre kilder (hvis det stammer fra bæredygtigt fiskeri)

Marine (fisk) kollagen vs bovine (kvæg) kollagen

På verdensplan står fødevareproduktion for 25% af den globale klimaudledning1, men nogle fødevare koster mere i klimaregnskabet end andre. Derfor er det ikke lige meget for klimaet hvilken kilde din kollagen stammer fra.

Vidste du at: Nutrinic er det eneste danske kollagenbrand, som er certificeret af ASC, som er den førende certificeringsordning for bæredygtigt fiskeopdræt. Vores kollagen er et overskudsprodukt fra fødevareproduktion og ville ellers blive kasseret.

Fiskeproduktion har et mindre CO2-aftryk end kvægproduktion2. Men forskellige fisk og skaldyr kan have varierende klimaaftryk og dyrevelfærd. Derfor anbefaler vi, at du ser efter kollagenpulver, der er bæredygtigheds certificeret af ASC- eller MSC.


 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25383533/ 

 2. https://www.researchgate.net/profile/Henk-Westhoek/publication/…/The-price-of-protein-Review-of-land-use-and-carbon-footprints-from-life-cycle-assessments-of-animal-food-products-and-their-substitutes.pdf 

  Kurv Luk
  Din kurve er tomGå til shop
   Beregn fragt
   Anvend rabatkode
   Menu
   Luk