Ingredienser (4 personer)
1 spsk olie
2 løg
1-2 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
½ rød chili (kan undlades)
Krydderier: 1 tsk karry, 1 tsk gurkemeje, 1 tsk chiliflager, 0,5 tsk spidskommen, 0,5 tsk hvidløgspulver 750 g hokkaidogræskar
3 gulerødder (300 g)
3 kartofler (300 g)
5 dl vand
1 dåse kokosmælk (400ml)
Salt & peber
Topping: 1-2 æbler, ristede græskarkerner, ristede mandler, chiliflager, frisk timian eller anden frisk krydderurt
Sådan gør du:
- Skrub og vask græskarret grundigt.
- Halver græskarret og tag kerner og blødt fyld ud.
- Skær græskarret i stykker af ca. 2-3 cm, gulerødder i skiver og kartofler i passende tern.
- Hak løg og hvidløg. I en stor gryde svitser du løg, hvidløg, chili og krydderier i olien.
- Tilsæt græskar, gulerødder og kartofler i gryden og lad det svitse lidt.
- Tilsæt vand og lad det koge op.
- Lad suppen simre ved middel varme i 20 minutter, til grøntsagerne er møre.
- Tilsæt kokosmælk og lad det simre i et par minutter.
- Det er forskelligt hvilken konsistens man ønsker på suppen, hvis man ønsker at den skal være tyk, kan det være en god idé at tage lidt af væsken fra, inden suppen blendes. Vi foretrækker at blende den med den tilsatte væske.
- Brug en stavblender til at blende suppen. Blend lidt, hvis du ønsker bid og struktur, og blend meget hvis den skal være helt uden struktur.
- Smag til med salt og peber.
- Server med skåret æble, ristede græskarkerner og mandler. Tilføj evt. lidt chili og grønt på toppen.