Obs. Hvis du bruger mørk chokolade, så skal dette først blandes i, når granolaen er helt afkølet.
Ingredienser:
- 1-2 spsk smør
- 1 spsk peanutbutter
- 1 spsk akaciehonning
- 100 g (grovvalsede) havregryn
- 150 g mandler
- 150 g usaltede cashewnødder
- 30 g kakaonibs eller mørk chokolade
- 100 g dadler
- 0,5 tsk kanel (kan undlades)
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Start med at smelte smør på en pande og tilsæt derefter peanutbutter og honning.
- På panden kommer du havregryn, grofthakkede mandler og cashewnødder. Rør jævnligt rundt ved middel-svag varme.
- Tilsæt kakaonibs og hakkede dadler.
- Drys lidt kanel over, hvis du ønsker. Du kan også bruge kakaopulver.
- Rør jævnligt i din müsli indtil at du kan dufte at det er ristet let – og at smørblandingen er godt fordelt.
- For at give den lidt ekstra kan du komme müslien på en bageplade og bage det i ovnen ca. 5 minutter, dette step kan godt undlades.
- Lad müslien køle af, inden du putter det i en tæt beholder.
- Hvis du ønsker at bruge mørk chokolade, fungerer det bedst, hvis du lader müslien køle helt af, før du tilsætter den hakkede chokolade.