Retten bliver kun bedre af at stå og simre længe. Den egner sig også rigtig fint til at blive frosset ned. Tilpas chili efter din smag.
Ingredienser (3-4 personer)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1⁄2 rød chili
- 1 spsk olie
- Krydderier: 1⁄2 tsk chiliflager, 1⁄2 tsk karry, 1⁄2 tsk paprika, 1⁄2tsk spidskommen, 1⁄2 tsk oregano. Evt. kanel
- 1 rød peberfrugt
- 250 g champignon
- 500 g cherrytomater
- 1 dåse tomat puré (140g)
- 2 dåser hakket tomat
- 1 dåse kidneybønner
- 1 dåse sorte bønner
- 10 laurbærblade
- Salt og peber
- Tilbehør: Quinoa eller ris
- Topping: Bredbladet persille
Sådan gør du
- Først svitser du løg, hvidløg, chili og krydderier med olie i en stor gryde ved middel varme.
Tilsæt grøntsager i tern og cherrytomater i halve/kvarte og lad det svitse lidt. - Tilsæt tomatpure og hakket tomat.
- Skyl bønnerne i en si og tilsæt dem.
- Kom laurbærbladene i og lad det hele simre i 20-30 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Server med quinoa eller ris, og friske krydderurter på toppen.