Tip: Det kunne også være lækkert med en rabarber-kompot eller jordbærgrød som topping.
Ingredienser (2 personer)
- 1-2 breve Kollagen+
- 1 dl (plante)mælk
- 2 dl skyr/yoghurt
- Lidt citronsaft og skal
- Et nip vaniljepulver
- 2 spsk chiafrø
- Topping: Brombær, hakkede mandler og frisk mynte.
Mango topping
- 300 g (frossen) mango
- 1 tsk vaniljepulver
Sådan gør du
- Start med at opløse Kollagen+ i mælk.
- Tilsæt derefter skyr/yoghurt og rør det grundigt sammen. Smag til med citronsaft og skal, samt vanilje.
- Tilsæt chiafrø og rør rundt. Hvis du skal spise din chiagrød med det samme, så kan du tilsætte lidt ekstra – og lade den stå et øjeblik så chiafrøene bliver lidt blødere. Hvis du forbereder chiagrøden dagen i forvejen, så kan du nøjes med den angivne mængde. Hvis den bliver for tyk, kan du tilsætte lidt ekstra skyr/yoghurt inden servering.
- Mangotopping laves ved at blende mango og vaniljepulver til en smooth-konsistens, hvis konsistensen bliver for tynd kan du evt. supplere med banan.
- Server den kolde grød i 2 serveringsglas og fordel mango over. Du kan evt. fordele grød og mango skiftevis i flere lag for lettere at kunne få lidt af begge smage i hver bid.
- Server med lidt frisk frugt/bær og lidt nødder.