Blomkålsvafler – Vafler med kollagen
Vi synes at disse vafler især er gode når man giver den lidt gas med krydderierne i dem, alt efter hvilket fyld man gerne vil have ovenpå, så kan man tænke på hvad der passer. Skal man fx. servere med laks, så ville det måske være lækkert med dild, men skal man servere dem med falafler som vi har gjort, så kunne lidt hvidløg og spidskommen egne sig godt.
Hvis du vil spare på kalorierne så kan osten undlades, men den giver en god smag og bidrager også med protein.
Til børn: disse vafler kan også være en god måde at få lidt grøntsager i de kræsne børn. Hvis opskriften skal laves til børn så kan du undlade fx. chili.
Ingredienser (2-3 personer)
- 200 g blomkål
- 3 æg
- 125 ost (fx. mozzarella, parmesan, cheddar)(kan undlades)
- 0.5 dl (plante)mælk
- 20g Kollagen Pure
- 75 g fuldkornsrismel
- 75 g havregryn
- 1-2 fint snittet forårsløg (eller alm. løg)
- Krydderier: salt, peber, hvidløgspulver, chiliflager
- 0.5 tsk bagepulver
- Fedtstof til bagning
- Topping: falafler, ristede kikærter, rødbede hummus, avocado, feldsalat, edamame bønner, koriander eller bredbladet persille.
Sådan gør du
Tænd dit vaffeljern
Start med at komme blomkål i en god blender eller foodprocessor til det er helt finthakket.
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Fordel fedtstof på vaffeljernet, brug evt. lidt papir til at få det fordelt udover det hele.
Kom dej i vaffeljernet og lad det bage 3-4 minutter til de er lysebrune.
Lad dem køle af på en rist, så bliver de ikke lige så bløde, som hvis de stables ovenpå hinanden.