Ingredienser (4 muffins)
- 2 modne bananer (ca. 200 gram)
- 100 gram plantemælk eller anden slags mælk
- 1 tsk æblecidereddike (ca. 5 gram)
- 100 gram havregryn
- 1/4 tsk kanel
- 1/4 tsk kardemomme
- 15 gram Kollagen Pure
- 0,5 tsk bagepulver
Karamel:
- 30 gram (smooth) peanutbutter
- 5 gram ahornsirup
- 15 gram smeltet (vegansk) smør
- 1 nip vaniljepulver
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader -almindelige ovn.
- Kom alle ingredienserne til banan muffinsene i en skål, på nær bagepulver, og brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.
- Tilsæt bagepulver og vend det rundt i dejen.
- Kom dejen i muffinsforme smurt med lidt kokosolie, i alt 4 stk.
- Bag dem i ovnen i 20-25 min. Lad dem derefter afkøle helt.
- Lav karamellen ved først at blande 30 gram peanutbutter med 5 gram ahornsirup i en lille skål.
- Smelt smør i mikroovnen eller en lille gryde og kom det i skålen.
- Tilsæt 1 nip vaniljepulver og 1 nip salt.
- Rør det hele godt sammen til en lækker karamel.
- Top de afkølede bananmuffins med karamellen og sæt dem på køl inden servering. Velbekomme!