Hvilket kollagenprodukt passer til dig? Tag testen.

Kundeservice: 22 38 38 78

+23.000 glade kunder

Banan-æble vafler med hyben-æble kompot 

Æbler hører i høj grad efteråret til – og er du en af dem med et æbletræ i haven, så har du her en skøn opskrift på en lækker efterårs-kompot, du kan lave med dem. Æbler varierer en del i størrelse og saftighed, så hvis det bliver nødvendigt, kan du tilsætte lidt ekstra mel. Vi har her lavet en skøn hyben-æble-kompot, som giver lidt syrlighed til de søde vafler. Hyben er en af de mest powerfulde ingredienser du kan finde i den danske natur – og dens indhold af C-vitamin fejer alle andre af banen. Hyben indeholder faktisk 15 x så meget C-vitamin som appelsiner. 

Ingredienser (2-3 personer)

  • 2 bananer
  • 1 mellemstort æble
  • 3 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5-1 tsk vanilje
  • 0,5 tsk kanel (evt. mere)
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl valgfrit mel (vi brugte fuldkornsrismel) 
  • En knivspids salt
  • 20 g Kollagen Pure
  • Fedtstof til vaffeljernet
  • Topping: Friske figner, kokosflager, brombær og hyben-æble kompot (opskrift findes herunder) 

Sådan gør du:

  1. Tænd dit vaffeljern.
  2. Blend dejen i blender/foodprocessor.
  3. Fordel fedtstof på vaffeljernet, brug evt. en på spray eller brug lidt papir til at få det fordelt udover det hele.
  4. Kom dej i vaffeljernet og lad dem bage 3-4 minutter, til de er lysebrune.
  5. Lad vaflerne køle af på en rist, så de bliver sprøde. Hvis de stables ovenpå hinanden, bliver de bløde.
  6. Server med lige dét du har lyst til.

Hyben-æble kompot
2 dl hyben
2 æbler
2 dl vand
1 tsk vanillesukker 

Sådan laver du hyben-æble kompot 

  1. Hyben plukkes.
  2. Håndtering af hyben kan håndteres med gummihandsker, da kernerne kan give kløe på huden. 
  3. Skær hyben i halve og brug en ske til at fjerne kernerne. Du kan også vælge at fryse de halve hyben ned, for derefter at ryste posen lidt, så bliver det nemmere at fjerne hybenkernerne. 
  4. Kom de halve hyben i en gryde sammen med æbler skåret i både. 
  5. Tilsæt vand og vanillesukker og lad gryden simre i 10 minutter, eller til du kan se, at frugten er ved at være blød. 
  6. Efter ca. 10 minutter kan du mose æblerne lidt ud eller bruge en stavblender. 
  7. Lad det koge ind, hvis der stadig er for meget væske. 
  8. Kom kompotten i et skoldet glas, og opbevar den på køl. 
    Kurv Luk
    Din kurve er tomGå til shop
      Beregn fragt
      Anvend rabatkode

      Chat med os

      Vi svarer typisk indenfor få minutter på Messenger. Du kan også kontakte os via email info@nutrinic.dk eller telefon 22 38 38 78 (hverdage 9-15)

      Start chat

      (åbner i Messenger)