Ingredienser (2-3 personer)
- 2 bananer
- 1 mellemstort æble
- 3 æg
- 1 tsk bagepulver
- 0,5-1 tsk vanilje
- 0,5 tsk kanel (evt. mere)
- 2 dl havregryn
- 1 dl valgfrit mel (vi brugte fuldkornsrismel)
- En knivspids salt
- 20 g Kollagen Pure
- Fedtstof til vaffeljernet
- Topping: Friske figner, kokosflager, brombær og hyben-æble kompot (opskrift findes herunder)
Sådan gør du:
- Tænd dit vaffeljern.
- Blend dejen i blender/foodprocessor.
- Fordel fedtstof på vaffeljernet, brug evt. en på spray eller brug lidt papir til at få det fordelt udover det hele.
- Kom dej i vaffeljernet og lad dem bage 3-4 minutter, til de er lysebrune.
- Lad vaflerne køle af på en rist, så de bliver sprøde. Hvis de stables ovenpå hinanden, bliver de bløde.
- Server med lige dét du har lyst til.
Hyben-æble kompot
2 dl hyben
2 æbler
2 dl vand
1 tsk vanillesukker
Sådan laver du hyben-æble kompot
- Hyben plukkes.
- Håndtering af hyben kan håndteres med gummihandsker, da kernerne kan give kløe på huden.
- Skær hyben i halve og brug en ske til at fjerne kernerne. Du kan også vælge at fryse de halve hyben ned, for derefter at ryste posen lidt, så bliver det nemmere at fjerne hybenkernerne.
- Kom de halve hyben i en gryde sammen med æbler skåret i både.
- Tilsæt vand og vanillesukker og lad gryden simre i 10 minutter, eller til du kan se, at frugten er ved at være blød.
- Efter ca. 10 minutter kan du mose æblerne lidt ud eller bruge en stavblender.
- Lad det koge ind, hvis der stadig er for meget væske.
- Kom kompotten i et skoldet glas, og opbevar den på køl.