Hvorfor C-vitamin bør være en del af din hudplejerutine

Opretholdelse af et et højt niveau af C-vitamin er vigtigt for en sund, strålende hud. Men kroppen kan ikke selv fremstille det.

Opretholdelse af et et højt niveau af C-vitamin er vigtigt for en sund, strålende hud. Derfor er C-vitamin en vigtig ingrediens i Kollagen+.

C-vitamin er et essentielt næringsstof, som kroppen ikke selv kan fremstille. Derfor er det vigtigt at sikre sig nok C-vitamin gennem kosten. Et tilskud kan være en fantastisk supplement.

C-vitamin er ikke kun godt for huden, men spiller også en rolle mange andre steder i kroppen. Se bare her, hvad kollagen blandt andet er godt for:

  • Vitamin C bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder
  • Vitamin C bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress
  • Vitamin C bidrager til at mindske træthed og udmattelse
  • Vitamin C bidrager til immunsystemets normale funktion

C-vitamin er kollagens bedste ven

Vidste du at kollagen og C-vitamin er et perfekte makkerpar? Uden C-vitamin kan kroppen nemlig ikke danne kollagen. Grunden til dette er, at vitamin C spiller en afgørende rolle i dannelsen af den særlige aminosyre Hydroxyprolin. Det er en let ændret form af prolin, der bliver dannet ved nogle kemiske reaktioner, som kræver tilstedeværelsen af C-vitamin.

Hydroxyprolin er en aminosyre, som kroppen kun bruger i kollagen. Dets rolle i kollagen er at stabilsere og give ekstra styrke til kollagenmolekylet. Uden C-vitamin kan kroppen altså ikke danne hydroxyprolin, hvilket fører til kollagenmangel. Det kan have alvorlige konsekvenser...

Mangel på C-vitamin kan føre til bindevævssygdom

I gamle dage fik sømænd bindevævssygdommen Skørbug fordi de var på havet i flere måneder i træk uden frugt og grønt. Sygdommen medfører hudblødninger, opsvulmen og blødning i tandkødet og på knoglernes yderside, appetitløshed, vægttab og træthed. Dette kan også medføre, at tænderne begynder at falde ud. En af danmarks største søfarer, Vitus Bering, døde af netop skørbug under en ekspedition i 1741.

I datiden var det lidt af et mysterie hvorfor sømænd fik sygdommen. I dag ved, vi at det var mangel på frugt og grønt, der var årsagen. Uden adgang til friske grøntsager fik sømændende ikke C-vitamin, hvilket førte til kollagenmangel.

Kollagen+ produktbillede

Kollagen+

Reducerer rynker og fine linjer indefra, så du kan få en glattere hud.

Relaterede indlæg

bubble